INGREDIENTS: (per a molts kg de bunyols)
- 1 kg de farina
- 1/2 kg de sucre
- 1/2 dotzena d'ous
- 100 g de mantega
- 1 sobre de llevat royal
- 50g de llevat de París
- 200g de llevat de flequer
- 1/4 L de llet
- 200 ml de barreja( anís i moscatell)
- 1 llimona grossa o 2 petites(ratlladura de la pela)
- 500g de matafaluga
- sal
- sucre glaç
- 1 L d'oli
Preparació de la massa:
La massa s'haurà de deixar reposar tota una nit i si pot ser, part del dia.
- S'escalfa la llet ( que no bulli) per fondre la mantega i el llevat de París.
- S'agafa una palangana grossa, s'hi tira la llet amb la mantega i el llevat de París. Després es tiren els llevats, un per un, mirant que s'hi desfacin.
- Barrejar "la Barreja" (moscatell i anís), la matafaluga i la llimona i posar-la amb els altres ingredients a la palangana.
- Es fa fondre i es va pastant. S'hi afegeixen el sucre i els ous. S'hi afegeix una mica de sal.
- Molt poc a poc s'hi va afegint la farina fins que va quedant lligat i queda com un pa procurant que no quedin grumolls. La pasta està llesta quan es pot aixecar amb les mans.
- S'embolica amb draps(trossos grossos de tela que ho cobreixin tot) i es deixa créixer en un lloc temprat.
- Estendre la massa (per trossets) i tallar-la en formes (el triangle és la forma de Sant Feliu)
- Coure'ls en oli roent fins que siguin ben daurats. Posar sucre glaç deixar refredar una mica i servir.
la massa |
Bunyol en forma de 6 dedicat a la classe de 6è |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada