Cercar en aquest blog

dilluns, 28 de març del 2016

Bunyols de setmana santa

Aquí teniu la meva recepta:

INGREDIENTS: (per a molts  kg de bunyols)

  • 1 kg de farina
  • 1/2   kg de sucre
  • 1/2 dotzena d'ous  
  • 100 g de mantega
  • 1 sobre de llevat royal 
  •  50g de llevat de París
  • 200g de llevat de flequer
  • 1/4 L de llet
  • 200 ml de barreja( anís i moscatell)
  • 1 llimona grossa o 2 petites(ratlladura de la pela)
  • 500g  de matafaluga
  • sal
  • sucre glaç
  • 1 L d'oli

Preparació de la massa: 
La massa s'haurà de deixar reposar tota una nit i si pot ser, part del dia.


  1. S'escalfa la llet ( que no bulli) per fondre la mantega i el llevat de París.
  2. S'agafa una palangana grossa, s'hi tira la llet amb la mantega i el llevat de París. Després es tiren els llevats, un per un, mirant que s'hi desfacin.
  3. Barrejar "la Barreja" (moscatell i anís), la matafaluga i la llimona i posar-la amb els altres ingredients a la palangana.
  4. Es fa fondre i es va pastant. S'hi afegeixen el sucre i els ous. S'hi afegeix una mica de sal.
  5. Molt poc a poc s'hi va afegint la farina fins que va quedant lligat i queda com un pa procurant que no quedin grumolls. La pasta està llesta quan es pot aixecar amb les mans.
  6. S'embolica amb draps(trossos grossos de tela que ho cobreixin tot) i es deixa créixer en un lloc temprat.
  7.   Estendre la massa (per trossets) i tallar-la en formes (el triangle és la forma de Sant Feliu)
  8. Coure'ls en oli roent fins que siguin ben daurats. Posar sucre glaç deixar refredar una mica i servir.   

la massa

Bunyol en forma de 6 dedicat a la classe de 6è

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada